Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز آمار و اطلاعات قوه قضاییه گفت: در کشور نهصد نقطه قضایی وجود دارد که همگی به سامانه سخا متصل شده اند. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام شهریاری رییس مرکز آمار و اطلاعات قوه قضاییه صبح امروز در اولین نشست نخبگانی فناوری اطلاعات در قوه قضاییه که در دانشگاه امیرکبیر و با حضور اساتید برگزار شد گفت: جلسه پیش رو ایده‌ای بود برای همکاری و همدلی بین دانشگاه و قوه قضاییه برای اشنا شدن با کلان پروژه‌های در حال اجرا و پروژه‌های در دست اقدام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: ما هدفمان برقراری تعامل با اساتید و دانشگاهیان در سطح کشور و اشنایی طرفینی با دیدگاه‌های هم بوده است و من قصد دارم تا مجموعه اقدامات انجام شده را به عرض شما برسانم.

شهریاری ادامه داد: در بحث برقراری عدالت الکترونیکی زیادی را میشود گفت و باید بدانیم که در کشور‌های اروپایی هم طرح‌هایی با این مضمون وجود دارد.

ما در صدد بودیم تا در فضای مجازی با توجه به پیچیدگی‌های رسیدگی‌های قضایی یک بازافرینی داشته باشیم و بعد از یک تحقیق مفصل متوجه بشویم چقدر از کار قضایی را میشود در بستر فضای مجازی محقق کرد.

شهریاری گفت: هدفمان این بود که با استفاده از فناوری‌های نوین بشود بازافرینی از کار دستگاه قضایی داشته باشیم که در چهار لایه ان را به اجرا دراوردیم.

وی افزود: لایه اول مردم و خدمت گیرندگان بودند در لایه دوم درون سازمانی و فرایند‌ها مدنظر قرار گرفت و در لایه سوم زیرساخت‌ها را داشتیم و در نهایت در لایه چهارم بحث توانمندی‌ها را داشتیم.

شهریاری تصریح کرد: ما یک بخش بیزینس و کسب و کار هم در دستگاه قضایی داریم که وکلا بخشی از این‌ها هستند و کارشناسان بخش دیگر ان که با دستگاه قضایی در ارتباط هستند.

رییس مرکز امار و اطلاعات قوه قضاییه گفت: ما نهصد نقطه قضایی در سی و یک استان داریم که این‌ها به شبکه عدالت الکترونیکی متصل هستند و در کنار این‌ها ما سازمان‌هایی نظیر پزشکی قانونی دیوان عدالت اداری سازمان ثبت اسناد را هم داریم که با این نقاط اشتراکاتی داشته و مرتبط هستند.

شهریاری تصریح کرد:ما سامانه‌ای به اسم سخا راه اندازی کردیم که در دو لایه طراحی شد اولا از یک درگاه درخواست‌های مردم ثبت میشد البته علاوه بر وجود درگاه‌ها ما پیشنهاد تاسیس دفاتر خدمات قضایی را هم دادیم و این پیشنهاد اجرایی شد و مقرر شد تا برخی کار‌هایی که در دستگاه قضایی صورت می‌گرفت به دفاتر سپرده شد.

وی ادامه داد: ما برای انجام این کار با مخالفت‌های بسیار شدیدی را داشتیم، زیرا بخش عمده ایی از مسیولان معتقد بودند کار‌های دستگاه قضایی حاکمیتی است و نباید برون سپاری شود در صورتی که ما ان‌ها را متقاعد کردیم که میشود ابتداییات تشکیل پرونده را در خارج دستگاه انجام داد.

شهریاری با اشاره به این مطلب که در حال حاضر سیصد دفتر در کشور اغاز به کار کرده اند گفت: در برنامه‌ای از پیش تعیین شده باید تعداد دفاتر به ۱۶۰۰ دفتر برسد.

رییس مرکز اطلاعات و امار قوه قضاییه به وجود یکی از مشکلات بر سر راه کار درگاه‌های ثبت درخواست اشاره کرد و گفت: موضوع احراز هویت ان هم از پشت سیستم‌های رایانه ایی کار سختی بود و تقریبا ناممکن بود و همین امر باعث میشد که هر کسی درخواستی ثبت میکرد باید باز هم به دفاتر مراجعه میکرد تا تایید شود.

وی گفت: یکی از مشکلاتی که تا بیش از اغاز به کار دفاتر وجود داشت بحث جغرافیای وقوع جرم و ثبت درخواست رسیدگی بود که خب باید هر کجایی که جرمی واقع میشد در انجا حضور می‌یافتید و رسیدگی انجام میشد، اما با فعالیت دفاتر این موضوع حل شده و مقرر شد از هر کجای ایران با حضور در دفاتر میشود نسبت به یک موقعیت جغرافیایی دیگر درخواستی ثبت شود.

وی با اشاره به این مطلب که امروز ابلاغ‌ها به صورت الکترونیکی انجام میشود گفت: هشتاد درصد ابلاغ‌ها امروز در دستگاه قضایی به دست صاحبانشان میرسد و دیگر مثل گذشته نیست که ابلاغ‌ها به جوی اب بریزد یا از زیر در به داخل خانه‌ها انداخته شود.

شهریاری همچنین با اشاره به این مطلب که افراد با حضور در دستگاه قضایی و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می‌توانند برای احراز هویت خودشان ثبت نام کنند گفت: تا امروز حدود ۴ میلیون نفر در این سامانه احراز هویت ثبت نام کرده اند که هنوز کار کامل نشده است.

وی ادامه داد ما در دستگاه قضایی سالانه نه میلیون پرونده غیر تکراری داریم که با یک حساب سرانگشتی هنوز نیمی از طرفین پرونده‌ها ثبت نام نکرده اند و باید هرچه سریعتر نسبت به این موضوع اقدام کنند.

رییس مرکز امار و اطلاعات قوه قضاییه گفت: یکی از مشکلات اصلی ما در دستگاه قضایی بحث معلوم نبودن سکونتگاه افراد است، زیرا به این شکل نمی‌توان به درستی به برخی جرایم رسیدگی کرده و نمی‌توان جای افراد را مشخص کرد. این زمانی خودش را نشان میدهد که شما در دادگاه می‌خواهید یک مجرم را فرا بخوانید، اما اطلاعی از محل سکونتش وجود ندارد.

وی همچنین به موضوع الکترونیکی کردن اسناد و مدارک بانک‌ها اشاره کرد و گفت: قرار شد بانک‌ها مدارکشان را اسکن کنند و در یک سامانه ایی به ما بدهند تا ما امضایی روی ان بگذاریم و ان‌ها این امکان را پیدا کنند که از شر اسناد کاغذی خودشان خلاص شوند.

وی به موضوع حضور وکلا در دستگاه قضایی و در دادگاه‌ها اشاره کرد و گفت: ما همه تلاشمان را کردیم تا حضور وکلا در دادگاه‌ها به حداقل برسد و کار‌ها الکترونیکی انجام شود.
شهریاری گفت: به نظر ما هرچه حضور وکلا در دستگاه قضا بیشتر شود اثار منفی ان برای ما بیشتر است، زیرا ارتباطات چهره به چهره میان وکلا و کارمندان دادگاه‌ها بیشتر میشود و از داخل این هم اتفاقات خیر در میاید و هم اتفاقات شر.

رییس مرکز امار و اطلاعات قوه قضاییه گفت: با تلاشی که صورت گرفت این موضوع هم مرتفع شد هرچند که برخی مدعی شدند قوه قضاییه در دادگاه‌ها را به روی وکلا بسته در حالی که ما ان دری که مضرراتی داشت را بستسم و دری دارای امنیت را باز کردیم.

وی همچنین به موضوع نفوذ سامانه مدیریت پرونده‌های قضایی اشاره کرد و گفت: با نفوذ صد درصدی این سامانه امروز در هر شعبه ایی اگر یک خط به یک پرونده اضافه ظود ما ان را از تهران میتوانیم کنترل کنیم ان هم با دسترسی‌های مشخص.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۰۳۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد+ جزئیات | اظهارات مهم سخنگو درباره باغ ازگل و چای دبش؛ دستگاه قضایی در این پرونده‌ها تحت‌ هیچ فشاری نبود

به گزارش همشهری‌آنلاین، این نشست از طریق تلویزیون اینترنتی سیمای عدالت به آدرس https://www.aparat.com/simayeedalat/live به صورت زنده در حال پخش است.

سخنگوی قوه قضاییه در ابتدا با تشکر از سخنگویان پیشین عدلیه گفت: آقایان میرمحمد صادقی، الهام و مرحوم کریمی راد، جمشیدی، حجت الاسلام والمسلمین اژه‌ای، اسماعیلی، خداییان و ستایشی مراتب تقدیر و تشکر خود را ابراز می‌کنم.

وی ادامه داد: یکی از جنبه‌هایی که اعطای این مسئولیت خیر به بنده را سپرد ناشی از این نگاه راهبردی رئیس قوه قضاییه در اهمیت به مقوله پیشگیری از وقوع جرم و ضرورت حذف زمینه‌های ایجاد جرم، قبل از وقوع آن با همکاری مردم و به ویژه از طریق کمک رسانه‌ها به عنوان رکن جدید حاکمیتی در دنیای جدید مورد توجه قرار دادند، بوده است که برای ما تعیین کننده است.

جهانگیر اضافه کرد: قوه قضاییه به عنوان کانون پیگیری و تحقق عدالت و احقاق حقوق مردم و حل و فصل دعاوی و رفع تظلمات و مبارزه با مظاهر فساد و پیشگیری از وقوع جرم و نظارت بر حسن اجرای قوانین براساس قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی و سایر قوانین، وظایف سنگینی دارد که به ما سپرده شده است. تبیین این وظیفه سنگین و شناساندن حجم عظیم این وظایف مستلزم اطلاع رسانی دقیق و پاسخگویی به افکار عمومی برای استفاده از ظرفیت‌های عظیم مردمی در کنار دستگاه قضایی است.

سخنگوی قوه قضاییه با تبریک روز کارگر و روز معلم گفت: کارگران به عنوان بازوان اصلی تولید کشور نقش مهمی در حوزه اقتصاد و سازندگی کشور ایفا کرده‌اند و می‌کنند و امسال نیز شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم است این نقش بیش از پیش پر رنگ شده است که باید مورد توجه قرار گیرد.

جهانگیر گفت: ما در قوه قضاییه تلاش کنیم تا وسیله تسهیل فعالیت این عزیزان را در حدی که شان آن‌ها رعایت شود را در جامعه فراهم کنیم.

در ادامه سخنگوی قوه قضاییه با تسلیت ایام شهادت امام جعفر صادق علیه السلام گفت: یکی از موضوعاتی که در هفته‌های گذشته با آن در دستگاه قضایی روبه‌رو بودیم و به نوعی می‌تواند سر منشا همه فعالیت‌ها و ماموریت‌ها و سیاست‌ها باشد بحث نسخه جدید سند تحول و تعالی قوه قضاییه بود که از سوی ریاست قوه قضاییه ابلاغ شد.

در ادامه اظهارات سخنگوی دستگاه قضا در این نشست خبری و پاسخ‌های وی به خبرنگاران به صورت اجمالی از نظر می‌گذرد.

تشکیل پرونده با موضوع آزمون وکالت مرکز وکلا در دادسرای کارکنان دولت

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده آزمون وکالت مرکز وکلا گفت: سازمان سنجش مدعی است ما حفاظت لازم را به عمل آوردیم؛ پرونده‌ای در این خصوص در دادسرای کارکنان دولت تشکیل شده که در مرحله تحقیقات مقدماتی است.

حکم اعدام «بابک زنجانی» نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

جهانگیر در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: درخواست عفو «بابک زنجانی» از سوی دادگستری استان تهران مطرح و با تائید رئیس قوه قضاییه و موافقت رهبر انقلاب حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد.

پیامد نهایی اجرای سند تحول دسترسی به عدالت و رضایت‌مندی مردم است

سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری گفت: در حوزه پیشگیری از جرایم و دعاوی با چالش‌هایی از جمله تزلزل در روابط حقوقی اشخاص روبرو هستیم. ناکافی بودن بعضی از تبعات ارتکاب جرم یا مسائل دیگر که زمینه شکل‌گیری جرایم را ایجاد می‌کرد که تراکم پرونده ها و تعدد شکایات در سیستم قضایی را به دنبال داشت. بحث هوشمندسازی شروط قراردادی و تقویت خدمات دفاتر اسناد رسمی و خدمات حقوقی هوشمند از جمله فرایندهایی است که در سند تحول قضایی پیش بینی شده است. در سند تحول به بحث مقابله با فساد و کارآمدی توجه ویژه‌ای شده است. در این سند تلاش شده به نحوی ماموریت‌های لازم پیش‌بینی شود که پیامد نهایی اجرای سند دسترسی به عدالت مورد نظر و رضایت‌مندی مردم باشد.

در خصوص پرونده باغ ازگل افرادی احضار شدند

سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری گفت: در خصوص باغ ازگل پس‌ از گزارش و اظهارات حاج آقای صدیقی پرونده‌ قضایی تشکیل و افرادی احضار شدند و از آنها تحقیقات به عمل آمده و استعلامات لازم‌ از مراجع ذیربط از جمله‌ سازمان‌ ثبت‌ انجام شده‌ و اظهارات سردفتر ثبت شده و پرونده در حال تکمیل است.

در خصوص چای دبش هم از همان ابتدا پرونده‌ قضایی تشکیل شده و بازپرس پرونده‌ تحقیقات کاملی انجام‌ داده‌ و برخی افراد از جمله‌ صاحب‌ چای بازداشت و با قرار وثیقه‌ آزاد شدند. پرونده‌ در حال‌ تکمیل بود که موضوع جدیدی کشف شد و تحقیقات تکمیلی در حال‌ انجام‌ است.

دستگاه قضایی در رابطه با پرونده‌های مورد اشاره‌ تحت‌ هیچ گونه‌ فشاری نبوده‌ و رسیدگی به آنها مثل‌ سایر پرونده‌ها در حال‌ انجام است.

کد خبر 848315 منبع: میزان برچسب‌ها خبر ویژه قوه قضائیه بابک زنجانی فساد

دیگر خبرها

  • دیدار رئیس قوه قضاییه با خانواده‌های دستگاه قضایی هرمزگان
  • تجلیل از همسرانِ معلمِ کارکنان قضایی هرمزگان با حضور رئیس قوه قضاییه
  • رئیس قوه قضاییه بدون پروتکل‌های تشریفاتی وارد «بندرعباس» شد
  • ‌سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • رئیس قوه قضاییه به هرمزگان سفر می‌کند
  • رییس قوه قضاییه به هرمزگان سفر می‌کند
  • ۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها
  • از پرونده چای دبش چه خبر؟
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد+ جزئیات | اظهارات مهم سخنگو درباره باغ ازگل و چای دبش؛ دستگاه قضایی در این پرونده‌ها تحت‌ هیچ فشاری نبود
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود